Zonwerende Raamfolie

Koelere ruimtes voor woningen en kantoren

Voordelen van zonwerende folie, zowel binnen als buiten toe te passen

De effectiviteit van zonwerende raamfolie en de voornaamste voordelen overzichtelijk gepresenteerd

Weerhoud de zonnewarmte tot 94% 

Besparing op energiekosten

Toepasbaar op enkel, dubbel en HR beglazing

Bespaar direct op de energiekosten

99,9% bescherming tegen schadelijke UV stralen 

Vraag een offerte aan

 

Wat is zonwerende raamfolie?

Onze hoogwaardige zonwerende raamfolie, ook wel bekend als spiegelende of reflecterende raamfolie, vormt dé ideale oplossing om warmte en schadelijke UV-stralen effectief te weren. Het resultaat? Een aanzienlijke daling van de kamertemperatuur, vaak met wel 5 tot 10 graden Celsius. Onze raamfolie is geschikt voor elk type glas en biedt niet alleen verkoeling en aanzienlijke kostenbesparing, maar ook ultieme privacy en bescherming tegen verkleuring door het effectief blokkeren van UV-straling. We bieden twee hoofdvarianten van zonwerende raamfolie: getinte en reflecterende. Deze zijn verkrijgbaar in diverse gradaties van warmtewering, lichtdoorlatendheid en esthetische voorkeuren.

Voordelen zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie, spiegelende of reflecterende raamfolie, biedt een breed scala aan voordelen. Allereerst zorgt deze hoogwaardige zonwerende raamfolie voor een opmerkelijke verlaging van de kamertemperatuur, meestal tussen de 5 tot 10 graden Celsius, dankzij de uitstekende warmtewering. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en een verhoogd wooncomfort, terwijl het tevens bijdraagt aan energiebesparing en duurzaamheid.

Onze zonwerende raamfolies zijn geschikt voor alle soorten glas, inclusief dubbel glas (HR++), en biedt niet alleen verkoeling, maar ook isolatie tegen zonne-energie en zonlicht. Het waarborgt privacy, beschermt je interieur tegen verkleuring door effectief UV-straling te blokkeren, en fungeert tevens als stijlvolle raamdecoratie. Deze folie komt in twee hoofdvarianten: getinte en reflecterende raamfolie, beide met innovatieve zonwerende eigenschappen.

Het beste van alles is dat onze zonwerende raamfolie bijdraagt aan een energiezuinige levensstijl, met vakkundig advies en aanvullende opties voor aanpassingsmogelijkheden. Vraag gerust ons op maat gemaakte Solar Sense rapport aan. Dit rapport houdt rekening met de afmetingen van jouw ruimte, isolatieniveaus en lokale weersomstandigheden, en biedt gedetailleerde inzichten in de prestaties van deze zonwerende raamfolie. Hierdoor maakt het de ideale keuze voor zowel temperatuurregulatie als energie-efficiëntie.

 

Kan zonwerende raamfolie op elk raam worden geplaatst?

Onze hoogwaardige zonwerende raamfolie is de ideale oplossing voor verschillende soorten beglazing, waaronder dubbele beglazing, HR+ (HR++) glas en getint glas. Echter, het is van cruciaal belang om rekening te houden met enkele factoren die het risico op thermische breuk kunnen vergroten, zoals situaties met slagschaduw en ondeskundig advies. Het is mogelijk om het type dubbel glas te identificeren door te kijken naar de aluminium strip tussen de glasplaten. Wanneer de letters ‘HR’ zichtbaar zijn, wijst dit op HR++-glas. Als er geen letters aanwezig zijn, of als de letters niet ‘HR’ bevatten, gaat het meestal om standaard dubbel glas.

Indien je twijfelt over het type glas in jouw ramen of als je op zoek bent naar de meest geschikte zonwerende raamfolie voor jouw behoeften, staan onze deskundige adviseurs klaar om je te begeleiden. Wij kunnen een grondige analyse voor je uitvoeren en je assisteren bij het maken van weloverwogen keuzes voor jouw specifieke raamfoliebehoeften.

Ontvang een glas risicoanalyse

Hoe goed werkt zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie, ook wel bekend als glasfolie, kan zeer effectief zijn, maar dit hangt af van de kwaliteit en het type folie dat wordt gebruikt. Het is van cruciaal belang om de juiste zonwerende raamfolie te kiezen die past bij jouw specifieke situatie. Verschillende factoren, zoals de kenmerken van de raamfolie, het klimaat, en de eigenschappen van het glas (enkel of dubbel glas), spelen een rol in hoe effectief de folie zal zijn. 

Zonwerende vs warmtewerende en UV-straling

Het begrijpen van het verschil tussen zonwerende en warmtewerende folie is cruciaal bij het maken van de juiste keuze voor jouw behoeften. Terwijl onze zonwerende folie vooral gericht is op het filteren van licht en het blokkeren van UV-stralen, biedt onze warmtewerende folie een oplossing voor het reguleren van de warmtestroom door het glas. Afhankelijk van jouw behoeften, zoals het verminderen van zonlicht of het verbeteren van privacy, bieden wij de perfecte folieoplossing. Ben je op zoek naar zonwerende of verduisterende raamfolie. Vraag dan naar de mogelijkheden

Hoeveel graden scheelt zonwerende folie?

Bekijk de voordelen met een Solar Sense rapport op maat, inclusief afbeeldingen die het temperatuurverschil in de ruimte zelf en direct achter het glas laten zien. Hieruit blijkt in welke maanden raamfolie het beste presteert. De calculator maakt gebruik van de werkelijke afmetingen van de ruimte, de isolatie-niveaus van het glas, de muren en het dak, en historische zonne-energieweersgegevens in de buurt.

Het haalbare temperatuurverschil hangt af van verschillende factoren, zoals het type raamfolie, de oriëntatie en grootte van de ruimte. Over het algemeen kan hoogwaardige zonwerende folie de warmte binnenshuis met ongeveer 5 tot 10 graden Celsius verminderen, afhankelijk van de omstandigheden. De effectiviteit van zonwerende raamfolie hangt af van de specifieke eigenschappen, zoals de mate van de waarden die het glas heeft, reflectie, absorptie, en de kwaliteit van de UV-blokkering.

Benieuwd naar onze zonwerende folie? Ons op maat gemaakte Solar Sense rapport biedt de antwoorden.

Meer info

Installatie opties en onderhoud

Voor optimale duurzaamheid van jouw raamfolie raden we aan om deze halfjaarlijks te reinigen. Het is essentieel om te begrijpen dat de effectieve levensduur van raamfolie kan variëren door verschillende factoren, zoals het aantal zonuren, de hoek van installatie en het type raamfolie dat je hebt gekozen.

Daarnaast begrijpen wij dat kosten, terugverdientijd, en investering belangrijk zijn. Bij Raamfolie Nederland zorgen wij niet alleen voor hoogwaardige installatieopties en onderhoudsdiensten, maar bieden wij ook een grondige ROI-analyse aan voor grotere projecten. Zo krijg jij een duidelijk beeld van hoe snel jouw investering in zonwerende raamfolie zichzelf terugverdient. Onze deskundige team staat voor je klaar om al je vragen over de prijs, kosten, terugverdientijd en rendement te beantwoorden.

Zonwerende raamfolie aan de buitenkant laten plaatsen

In sommige gevallen is het raadzaam om raamfolie aan de buitenkant van je ramen te plaatsen, vooral als je ramen enkel of dubbel glas zonder een low-e coating hebben. Deze externe montage biedt voordelen zoals bescherming tegen weersinvloeden en maximale duurzaamheid. Het kan echter complexer zijn en hogere montagekosten met zich meebrengen.

Zonwerende raamfolie aan de binnenkant plaatsen

Raamfolie die aan de binnenkant van je ramen wordt aangebracht, heeft specifieke voordelen. Het gaat langer mee omdat het beschermd is tegen externe factoren. Bovendien zijn de montagekosten vaak lager, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel bedrijven als particulieren. Binnenmontage is ook een praktische oplossing wanneer externe montage niet mogelijk is, zonder concessies te doen aan kwaliteit of effectiviteit.

Vragen en antwoorden over zonwerende raamfolie

Antwoord: Zonwerende folie is primair gericht op het filteren van licht en het blokkeren van UV-stralen om je interieur te beschermen tegen verkleuring en om blootstelling aan schadelijke stralen te verminderen. Warmtewerende folie daarentegen is ontworpen om de warmtestroom te reguleren, zowel naar binnen als naar buiten, via het glas. Dit helpt om de temperatuur binnen te reguleren en bij te dragen aan energiebesparing. Kijk voor meer informatie op warmtewerende raamfolie

Antwoord: Zonwerende raamfolie is veelzijdig en kan op de meeste glassoorten worden aangebracht, inclusief enkel, dubbel, en HR beglazing. Het is echter belangrijk om het juiste type folie te kiezen op basis van het specifieke glastype om problemen zoals thermische breuken te voorkomen. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste folie voor jouw specifieke situatie.

Antwoord: Het bedrag dat je kunt besparen op energiekosten hangt af van diverse factoren zoals de grootte en oriëntatie van jouw ramen, het klimaat in jouw regio, en de kwaliteit van de geïnstalleerde folie. Over het algemeen kan zonwerende folie de behoefte aan airconditioning verminderen door de warmte van de zon te blokkeren, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten, vooral tijdens warme zomermaanden.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Binnen 24 uur nemen we contact met je op

Choose File
Choose File