• 085 105 3899
    Op werkdagen bereikbaar
    tussen 09:00 – 21:00

Isolerende raamfolie2024-04-07T16:56:28+00:00

Isolerende raamfolie 

De effectiviteit en voordelen van isolerende raamfolie

Geschikt voor enkel en dubbelglas

Besparing van 41% op enkelglas

Besparing van 29% op dubbelglas

Onderhoudsvriendelijk vanwege binnenmontage

Bespaar direct op de energiekosten

Geen verkleuring van interieur door UV-blokkade

Vraag een offerte aan

Isolerende raamfolie laten aanbrengen

Hoewel isolatie meestal gericht is op muren en daken, is het aanbrengen van isolerende raamfolie een effectieve manier om warmteverlies en energiekosten te verminderen. Terwijl isolatie van muren en daken effectief blijft, wordt het snel essentieel om ook ramen te isoleren. Het blijkt dat het isoleren van ramen zelfs beter is dan het isoleren van een vloer. Veel huizen en utiliteitsgebouwen hebben grote raamoppervlakken, en vooral oudere gebouwen hebben vaak enkel glas. Dit resulteert in een aanzienlijk warmteverlies.

Het aanbrengen van isolerende raamfolie is een uitstekend alternatief voor het vervangen van ramen in oudere gebouwen. Dit komt omdat het vervangen van ramen vaak ingewikkeld en kostbaar is. Als gevolg hiervan wordt de isolatiewaarde van de ramen aanzienlijk verhoogd, wat betekent dat de warmte wordt behouden op een efficiëntere manier en dat er geld wordt bespaard. Bekijk hier onze video voor meer uitleg over de installatie van raamfolie.

Benieuwd naar jouw besparingspotentieel? Laat onze specialisten je de mogelijkheden uitleggen.

Wat is isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie is een dunne, vrijwel transparante tot lichtgetinte raamfolie die wordt gebruikt om de thermische isolatie van ramen te verbeteren. Deze folie is gemaakt om warmteverlies te verminderen, de energie-efficiëntie van gebouwen of woningen te verbeteren en de kosten van verwarming en koeling te verlagen.

De volgende zijn de belangrijkste eigenschappen van isolerende raamfolie:

  • Warmtewering: Het maakt de binnentemperatuur in warme seizoenen beter beheersbaar door een deel van de zonnewarmte te weerkaatsen die door de ramen naar binnen komt.
  • Isolatie tegen lage tempraturen: Door het warmteverlies door de ramen te verminderen, helpt het de warmte in koude seizoenen beter te behouden.
  • UV-blokkering: raamfolie verminderd schadelijke UV-stralen, wat het beschermen van meubels en interieur tegen verkleuring.
  • Glasbreukbeveiliging: Sommige varianten raamfolies waaronder de Ecolux 70 bieden extra veiligheid door het glas bij elkaar te houden in geval van breuk.
Kies voor isolerende raamfolie

Isoleren van enkel en dubbelglas

Het isoleren van ramen met onze premium isolatiefolies is een mooie stap naar een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Met name enkel glas kan leiden tot koude plekken in de buurt van ramen tijdens de winter en overmatige hitte in de zomer. Het isoleren van enkel en dubbelglas zorgt voor een stabielere en aangenamere binnentemperatuur, waardoor het woon- en werkcomfort aanzienlijk verbetert. Onze hoogwaardige folies bieden een directe boost aan de isolatiewaarde van je ramen, tot wel 41%, en dienen als een robuuste barrière tegen kou en ongewenste hitte. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een ideale temperatuur in je huis.

Daarnaast garanderen onze folies een constante, aangename binnentemperatuur, dag en nacht, waardoor je leefruimte altijd perfect aanvoelt. Bovendien is het een economisch slimme keuze; het vermindert niet alleen je energieverbruik aanzienlijk, maar draagt ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat resulteert in lagere energierekeningen en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien laten onze folies natuurlijk daglicht maximaal door wat zorgt voor een heldere, maar koelere binnenruimte. Kortom, het kiezen voor isolerende folie biedt alleen maar voordelen en is bij uitstek geschikt voor zowel enkel als dubbel glas.

Tip: Kijk in de sponning van het raam als je niet zeker weet welk type glas je hebt.

Folie voor jouw ramen? 

Maak kennis met Ecolux™ 70, onze premium glasfolie met een lage emissiefactor die in alle seizoenen voordelen biedt. Ervaar het hele jaar door meer comfort en een lagere energierekening.

Ontdek onze multifunctionele glasfolie. Ecolux, onze milieubewuste keuze, ondersteunt je in het besparen van energie en het reduceren van CO2-uitstoot. Deze folie verhoogt de isolatiewaarde van je glas tot wel 41%*.

Ramen isoleren tegen de kou? Laten we eerst een glascheck doen.

Meer info

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Binnen 24 uur nemen we contact met je op

Choose File
Choose File