Glas risicoanalyse

Om thermische breuk te voorkomen, is in sommige gevallen een risicoanalyse noodzakelijk. Er bestaat vaak de misvatting dat het aanbrengen van raamfolie het risico op glasbreuk vergroot. Om deze misverstanden grotendeels uit te sluiten, is een gedegen risicoanalyse essentieel. Verschillende factoren, zoals slagschaduwen, schermen, uitbouwingen, en glassoorten, spelen een rol bij het voorkomen van thermische scheurvorming.

Ontvang een glas risicoanalyse

Onze hoogwaardige raamfolies zijn geschikt voor diverse beglazingstypes, waaronder enkel glas, dubbel glas en alle soorten HR glas. Voor een optimale toepassing is het van belang deskundig advies in te winnen, zorgvuldig onderzoek te doen en te verifiëren dat de gekozen raamfolie geschikt is voor de specifieke omgevingsomstandigheden. Het volgen van de instructies voor installatie is cruciaal, en indien nodig, laat je adviseren door één van onze specialisten.

 

Is raamfolie toepasbaar op elk type glas?

Raamfolie blijkt doorgaans effectief op enkel glas, maar bij HR++ glas vereist het een precieze toepassing om interferentie met thermische eigenschappen te voorkomen, wat potentiëel tot thermische breuken kan leiden.

Vaak rijzen vragen over mogelijke schade aan ramen door folie. Onjuist advies kan ertoe leiden dat raamfolie niet altijd optimaal geschikt is voor alle typen ramen, gezien de verscheidenheid aan glastypes met elk hun specifieke kenmerken. Een succesvolle toepassing van raamfolie vereist een gedegen afweging van verschillende factoren, waaronder de structuur van het glas, isolatiebehoeften en de beoogde functie van de folie, zoals warmtewering, zonwering, isolatie, veiligheid, privacy of decoratie.

Op HR++ glas is raamfolie mogelijk, maar het is van belang ervoor te zorgen dat de gekozen folie geschikt is voor deze hoogrendementsbeglazing, zodat de isolerende eigenschappen behouden blijven. Het stellen van deze vragen en het begrijpen van nuances zijn van essentieel belang om de effectiviteit van raamfolies te optimaliseren en ongewenste problemen te voorkomen.

Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren naar de mogelijke risico´s.