Geniet van het perfecte klimaat:
Met de voordelen van een
Solar Sense Rapport 🏡🌞

Ontdek de voordelen van op maat gemaakte inzichten, ondersteund door actuele gegevens en afbeeldingen die het temperatuurverschil onthullen.

Ontvang een Solar Sense Rapport

Voordelen Solar Sense Rapport

Ontdek de voordelen met ons op maat gemaakte Solar Sense rapport, inclusief visuele illustraties die het temperatuurverschil zowel binnen de ruimte als direct achter het glas laten zien. Dit rapport biedt inzicht in de maanden waarin onze raamfolie optimaal presteert.

Onze geavanceerde calculator maakt gebruik van de werkelijke afmetingen van de ruimte, de isolatieniveaus van het glas, de muren en het dak, evenals historische zonne-energieweergegevens in de nabije omgeving (zoals straling en buitentemperatuur). Hiermee wordt de binnentemperatuur bepaald via een energiebalans gebaseerd op de luchtmassa van de kamer. De resulterende luchttemperatuur wordt vervolgens toegepast om de “operatieve temperatuur” te berekenen, oftewel de comforttemperatuur van het raam, waarbij rekening wordt gehouden met zonnestraling en de uitwisseling van straling met de binnenoppervlakken.

Ontvang gedetailleerde inzichten in de prestaties van Solar Sense raamfolie, ondersteund door wetenschappelijke analyse en visuele representaties. Optimaliseer het thermisch comfort van je ruimte met onze op maat gemaakte rapporten en geavanceerde berekeningen.

Nieuwsgierig naar de impact van onze raamfolie op de temperatuur binnen jouw ruimte? Wij zijn hier om het voor jou uit te zoeken en op maat gemaakte oplossingen te bieden voor een optimaal binnenklimaat.

 

Diepgaande analyse van EN410 Resultaten voor beglazing met raamfolie

De Europese EN410 norm legt de meetmethoden vast voor de lichtgevende en zonne-eigenschappen van beglazing in gebouwen. Deze norm biedt een gestandaardiseerd kader om eigenschappen te meten die van belang zijn voor verlichting, verwarming en koeling van ruimtes, evenals voor het vergelijken van verschillende soorten beglazing.

De norm is van toepassing op zowel conventionele beglazing als absorberende of reflecterende zonwerende beglazing die wordt gebruikt in verticale of horizontale beglazingsopeningen. De formules voor enkel-, dubbel- en driedubbele beglazing worden hierin vastgelegd.

Hoewel waarden meestal worden afgelezen uit datasheets, is het belangrijk op te merken dat de resultaten van het combineren van glas- en raamfoliespecificaties altijd variëren vanwege de verschillende constructie van elk type glas. Door gebruik te maken van een glasdocument kunnen op maat gemaakte rapporten worden gegenereerd, waarbij de nieuwwaarde van het glas in combinatie met de benodigde raamfolie nauwkeurig wordt weergegeven. Deze berekeningen worden tot op de komma nauwkeurig uitgevoerd, waardoor gedetailleerde inzichten ontstaan voor een optimaal gebruik van beglazing in gebouwen.

 

EPD Certificering

Wat is een EPD?

Een milieuproductverklaring (EPD) is een gestandaardiseerd en internationaal erkend document dat gedetailleerde informatie geeft over de milieueffecten van een product gedurende zijn levenscyclus. EPD’s worden opgesteld in overeenstemming met de internationale normen ISO 14025 en ISO 14040-44. Deze verklaringen worden vaak gebruikt om de milieueffecten van product en transparant te meten, te vergelijken en te communiceren.

 

Solar Gard EPD-certificering

Saint-Gobain Solar Gard heeft een EPD-certificering (Environmental Product Declaration). Het International EPD System® omvat 92 architecturale raamfolieproducten, waaronder gebouwen raamfolie- en veiligheidsraamfolie, isolerende raamfolie, design en decoratieve raamfolies.

Solar Gard Solar Control raamfolie balanceert de lichttransmissie en warmteafvoer, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en het comfort in zomer en winter wordt verhoogd.

Solar Gard veiligheidsfolie vermindert de kans op schade en letsel bij glasbreuk en biedt een betere bescherming bij een aanrijding, explosie of poging tot inbraak.