Nano keramische raamfolie

warmtewerende raamfolie laten plaatsen Lees hier meer
Blijf op de hoogte van onze nieuwste raamfolietrends

Wat is Nano keramische raamfolie?

Nano keramische raamfolie is een geavanceerd type raambekleding dat gebruikmaakt van nanotechnologie om kleine keramische deeltjes in de folie te integreren. Deze keramische deeltjes zijn niet-metalen en geleiden geen elektriciteit, wat belangrijk is om verstoring van elektronische apparaten te voorkomen.

Deze keramische raamfolie is populair in zowel de auto-industrie als in architecturale toepassingen vanwege deze beschermende eigenschappen en efficiëntie in energiebeheer.

De technologie achter nano keramische raamfolie

keramische IR raamfolie bevat keramische nano-deeltjes/moleculen die noch metaalachtig noch geleidend zijn. Het is ontworpen om de grootste hoeveelheid UV-straling en infraroodwarmte te reflecteren, terwijl het de hoogste niveaus van licht absorbeert. Dit zorgt voor maximale zichtbaarheid en zonbescherming.

Hoe het verschilt van traditionele raamfolies

Nano keramische raamfolie verschilt van zilveren raamfolies door het gebruik van niet-metalen keramische nanodeeltjes, die geen elektriciteit geleiden en geen signaalstoring veroorzaken, in tegenstelling tot de metalen in zilveren folies. Nano keramische folies bieden betere zichtbaarheid en zijn minder reflecterend, wat zorgt voor een helderder en natuurlijker uitzicht. Esthetisch gezien zijn ze subtieler en verbeteren ze het uiterlijk van een gebouw of voertuig, terwijl zilveren folies een opvallende glans hebben die minder gewenst kan zijn.

Enkele voordelen van Nano Keramische Raamfolie 

warmtewerende raamfolie laten plaatsen

Nano-keramische folies bieden bescherming tegen UV-stralen en zijn superieur in het blokkeren van infraroodwarmte zonder afhankelijk te zijn van metaaldeeltjes. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie in warmtewering zonder de nadelen van metaal, zoals corrosie of signaalverstoring.

warmtewerende raamfolie laten plaatsen

Warmtewering tot 73%
Nano keramische raamfolie biedt een effectieve warmtewering door het gebruik van keramische nanodeeltjes. Deze deeltjes zijn niet-metalen en geleiden geen elektriciteit, wat hen een superieur alternatief maakt voor traditionele metalen folies. De keramische nanodeeltjes zijn bijzonder effectief in het blokkeren van infraroodstraling (IR), die verantwoordelijk is voor een groot deel van de warmteoverdracht door zonlicht. Dit maakt nano keramische raamfolie een efficiënte en betrouwbare keuze voor warmtewering in woningen en kantoorpanden.

 

Nano keramische folies bieden over het algemeen betere zichtbaarheid. Ze zijn minder reflecterend dan zilveren folies, wat resulteert in een helderder en natuurlijker uitzicht van binnenuit. Zilveren folies kunnen daarentegen spiegelachtig en donkerder zijn, wat de zichtbaarheid van binnenuit kan verminderen. De duurzaamheid en stabiliteit van de keramische deeltjes zorgen ervoor dat de folie langdurig presteert zonder de nadelen van corrosie of signaalstoring die vaak voorkomen bij metalen folies.

“In ons kantoorgebouw hebben we besloten om over te stappen op nano keramische raamfolie na aanbevelingen van onze energieconsultant. De folie is geïnstalleerd op alle ramen die direct zonlicht ontvangen en we merken een duidelijke afname in warmte binnen. Onze medewerkers hebben gemeld dat hun werkruimtes veel comfortabeler zijn, wat een positief effect heeft op hun productiviteit. Plus, de folie interfereert niet met onze draadloze apparaten, wat een groot voordeel is.”

Review door Simone, Facilitair manager

“Ik heb onlangs nano keramische raamfolie in mijn woonhuis laten installeren en het verschil is dag en nacht. Voordat ik deze folie had, was mijn woonkamer altijd erg warm door de grote ramen op het zuiden, zelfs met gordijnen. Sinds de installatie is de temperatuur aanzienlijk comfortabeler en onze airconditioning hoeft minder hard te werken. Een absolute aanrader voor iedereen die zijn huis koel wil houden!”

Review door Erik, Huiseigenaar

We helpen je graag verder
Ben je op zoek naar een soort raamfolie die niet op onze website staat of heb je specifieke vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je te helpen met jouw aanvraag. Je kunt ons bereiken via e-mail op info@raamfolienederland.nl of telefonisch van maandag tot donderdag van 9:00 tot 21:00, en op vrijdag tot 18:00 op +31 (0)85 105 3899