• 085 105 3899
    Op werkdagen bereikbaar
    tussen 09:00 – 21:00

Smart folie2024-02-09T18:00:15+00:00

Slimme raamfolie

Geavanceerde privacy en lichtregulering voor thuis en kantoor

Voor folie

Na folie

Wat is smart raamfolie?

Slimme film is een dunne PDLC-film die schakelbaar en flexibel is. In definitie veranderen slimme glastechnologieën de hoeveelheid licht die door typisch transparante materialen wordt doorgelaten, waardoor deze materialen transparant, doorschijnend of ondoorzichtig lijken. Privacy glasproducten zijn gebaseerd op technologieën die ervoor zorgen dat transparante materialen op verzoek kunnen overschakelen van helder naar schaduwrijk of volledig ondoorzichtig.

Smart folie is dus een folie welke je “open en dicht” kunt zetten. “Open” (spanning) staat voor een transparante doorkijk en dus geen privacy. “Dicht” (spanningsloos) staat voor een matglas-effect met volledige privacy. Vanzelfsprekend kun je dit schakelen met de standaard meegeleverde afstandsbediening of met een aan te leggen vaste schakelaar.

 

Hoe werkt smart raamfolie?

De levensduur van smart folie is minimaal 35.000 uur. Dat betekent dat smart folie theoretisch meer dan 5 jaar continu aan zou kunnen blijven staan. Wij raden echter aan om, wanneer het niet nodig is, de folie op mat (uit) te zetten. Zo voorkom je dat smart raamfolie nodeloos aan blijft staan en verlengt dit de levensduur.

 

Wat zijn de voordelen van smart raamfolie?

  • Privacy
  • Openheid
  • Oplossing voor ruimtes met verschillende doeleinden
  • Openheid als het kan, privacy als het moet

Bedrijven en woningen hebben tegenwoordig veel glas. Dit is voor ons vaak heel prettig. Maar toch levert dit vaak problemen op. Soms wil je de mogelijkheid hebben om het glas te blinderen. Of dit nu geheel of gedeeltelijk is. Soms heb je behoefte aan privacy. Ramen weren als laatste verdediging zonnewarmte en warmte- en koelingsverlies. Hierdoor kunnen ramen een grote impact hebben op je energierekening. Smart raamfolie kan helpen veel overtollige energie en geld te besparen.

De technologieën achter slim glas helpen bij het oplossen van de tegenstrijdige ontwerp- en functionele eisen om de voordelen van natuurlijk licht, uitzicht en open plattegronden in evenwicht te brengen met de behoefte aan energiebesparing en privacy.

Vaak is een eenvoudige raamfolie een goede oplossing, maar niet altijd de beste oplossing. Daarom is onze smart folie een fantastische uitvinding. Wanneer je de ruimte transparant of geblindeerd wilt hebben is dat met één klik onmiddellijk geregeld!

Onze smart raamfolie wordt meestal gebruikt in vergaderruimten, badkamers en ICU-gebieden van ziekenhuizen voor meer privacy.

 

Wat zijn de nadelen van smart raamfolie?

Smart raamfolie is relatief vrij kostbaar. Het vraagt een uiterst vakkundig installatie om de raamfolie te plakken en het glas zal ernstig bubbelen wat de zichtlijn ernstig zal beïnvloeden. Daarnaast is ook kostbaar om het te verwijderen, wat tijd en moeite kost.

 

Hoeveel geld bespaar ik met smart raamfolie?

Traditionele gordijnen en jaloezieën moeten regelmatig worden schoongemaakt, gewassen of zelfs af en toe grondig worden gereinigd. Smart raamfolie wordt net als gewoon glas gereinigd. Hier is geen speciale behandeling voor nodig. Dit kan jouw kostbare tijd en geld besparen.

 

Hoe wordt de smart raamfolie geplaatst?

Buig, vouw of buig smart raamfolie niet en houdt de smart folie altijd recht en vlak.

Verwijder de beschermende voering (zelfklevende kant) pas als je klaar bent om smart raamfolie te installeren. Hierdoor wordt de film meer blootgesteld aan stof en vuil in de lucht dat eraan kan blijven plakken. Het maakt de verwisselbare film ook moeilijk te hanteren en te installeren.

Let op: pas nadat smart raamfolie op het glas is aangebracht en alle luchtbellen met een rakel zijn weggedrukt mag de beschermlaag aan de klevende zijde worden verwijderd!

Wees altijd voorzichtig met de randen van de folie zodat de opbouwende lagen niet van elkaar loslaten.

Bij het installeren van grote stukken smart raamfolie is het belangrijk dat minimaal 2 vakkundige  mensen deze installatie uitvoeren.

Veeg beide zijden van de beschermende voering van de film alleen af ​​met isopropylalcohol om stof of vuil te verwijderen.

Uit ervaring weten we dat smart raamfolie aanbrengen niet zo makkelijk is als het op het eerste gezicht lijkt. Bij het plaatsen van smart raamfolie op grote oppervlaktes is het raadzaam een specialist in te schakelen. Wij beschikken dan ook over de juiste vakkennis en ervaring om altijd het hoogst behaalde resultaat te boeken.

Jouw partner voor comfort en energiebesparing

Vraag een offerte aan

Choose File
Choose File